Rehabilitacions

Tots els edificis a part del manteniment poden necessitar en algun moment  una rehabilitació que pot venir donada pel procés natural d’envelliment d’un edifici.

L’àmbit d’una rehabilitació potser quelcom puntual o potser una adaptació d’ús i tant el temps com la qualitat de la construcció són condicionants de la mesura d’aquesta rehabilitació.

El fet de conèixer el món de la construcció des dels seus fonaments i de participar en el què Construccions Pallás hi ha treballat sempre.

Les rehabilitacions més conegudes i de més complexitat constructiva han estat:

Els Tallers Rocafort i l’Armeria Inglés

Sta. Tereseta

Al 2009 es realitza una modificació i ampliació de la Llar de jubilats de Santa Tereseta dotant-la d’espais més amplis i multifuncionals per les diverses activitats que realitza el centre.

La façana exterior es de caravista, continuant amb l’estructura existent i es dota de lames verticals a les diferents altures de l’edifici amb dos objectius principals: donar continuïtat en els dos volums, privacitat de l’espai interior respecte l’exterior i cobrir parcialment els espais de finestrals per disminuir l’entrada de llum directa.

 

 

 

 

 

Germanetes

Adequació de l’espai de menjador de la residència Juana Jugan situada a la carretera de Torrefarrera. A més es realitzen els passadissos entre edificacions existents.

 

 

 

 

 

Plaça
Mercat del Pla

Al 2009 realitzem l’adequació de la plaça de davant del mercat del pla de Lleida situada al peu de la seu vella, es va realitzar amb quatre objectius bàsics:

  • Rehabilitació i construcció de la font dels tritons netejant les diverses peces que la composen i substituint les peces que mancaven per tornar l’esplendor i ús una peça original que data de 1789 d’estil neoclàssic

  • Realització de mes accessos per superar el desnivell del turó

  • Creació d’una nova plaça rodejada d’un gran espai verd

  • Modernització de l’espai que dona accés a la porta dels lleons de la seu vella

L’espai es va crear a partir de la conjunció de tres elements, formigó pels murs de contenció, ferro corten per murets petits de contenció i zones de pas i la pedra que composa la font dels tritons. Els tres elements s’integren amb la natura que envolta la plaça de manera harmònica donant protagonisme a la font restaurada i situada en un espai protegit i que se’n pot gaudir.