Fundació

Dónar sentit

Tothom té dret a l’habitatge. Amb la premisa de fer realitat aquest dret universal, l’any 1996 Construccions Pallás va  crear la fundació “Habitatge per a tots”.

La fundació pretén ser una eina de democratització de l’accés a l’habitatge. Per aquest motiu, la fundació construeix habitatges de protecció oficial a preu de cost. Amb aquest objectiu s’han fet intervencions en barris desfavorits amb un doble objectiu: revaloritzar l’entorn i fer pedagogia de qualitat constructiva.

Creiem que un habitatge de règim especial ha de ser també un habitatge digne i per aquest motiu, mantenim els estàndards de qualitat i el disseny característic de les nostres promocions.

Com a exemple de projectes de la Fundació que han rebut menció en diverses revistes d’arquitectura pel fet de conjugar preu i disseny tenim:

– OBRA REALITZADA: Lleida. Barri dels Magraners. Règim Especial

1a actuació. Un total de 24 habitatges Iniciada any 1997.

2a actuació. Un total de 21 habitatges. Iniciada l’any 2003.

– OBRA EN CURS: Lleida. Parc de l’Aigua. Un total de 21 habitatges

També col·labora amb la Fundació Lleida Solidària, qué és una Fundació que realitza projectes de cooperació internacional construïnt equipaments bàsics, escoles, hospitals, cases d’acollida per col·lectius desfavorits amb la finalitat de què puguin desenvolupar les seves necessitats bàsiques de vivenda i socialització.

En Ramon Pallás n’és membre fundador i Na Pilar Pillás membre actual de la Junta Directiva.

Magraners

Primera promoció en regim especial construïda a la ciutat de Lleida promoguda per la EMU (Empresa Municipal d’Urbanisme de Lleida). Es va construir en dues fases finalitzant la primera fase de 24 vivendes al 1998 i la segona fase de 21 vivendes finalitzada al 2004. Els edificis tenen una altura de planta baixa més tres amb 8 i 7 vivendes en cada una d’elles segons la promoció. Els pisos són de fins a 90m2 amb una distribució de 3 habitacions, menjador, cuina, safareig, dos banys i terrassa. De distribucions senzilles i pràctiques es una promoció de caire social amb un nivell de qualitats igual a d’altres de la mateixa època.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parc de l’aigua

Promoció de 21 vivendes finalitzat al desembre de 2009, de protecció oficial en una zona d’expansió de la ciutat, el Parc de l’aigua. Les vivendes disposen de pàrquing i traster propi, mentre que les vivendes disposen de tres habitacions, 2 banys, menjador, cuina i terrassa, tot en un espai de 90m2. L’edifici està compost per planta baixa i cinc altures amb 4 vivendes per planta, les façanes són bicolors amb totxanes caravista vitrificades combinades entre si. Els materials utilitzats en zones comuns són nobles i de gran resistència, i en la zona comú exterior trobem un espai enjardinat.